Cornulete cu rahat (reteta de post)
Ingrediente necesare pentru cornuletele cu rahat:
* Un pachet de margarina vegetala de 250 grame (eu folosesc intotdeauna margarina Unirea);
* 3 cani de faina (aproximativ 350 de grame);
* 3 linguri de apa;
* o lingura de otet;
* un praf de sare;
* un plic de praf de copt.
Cum faci cornuletele cu rahat de post:
Aluatul este foarte simplu de facut. Am luat un pachet de margarina Unirea si l-am lasat putin la temperatura camerei sa se inmoaie.
L-am trantit apoi intr-un lighenas de plastic impreuna cu 3 cani de faina (aproximativ 350 gr) si le-am frecat intre palme pana cand am obtinut un amestec nisipos iar margarina s-a omogenizat complet cu faina.
Am “stropit” apoi acest amestec cu trei linguri de apa simpla de la robinet si o lingura de otet si o sticluta de esenta de vanilie si am inceput sa framant.
Aluatul rezultat l-am lasat peste noapte la frigider. (Daca nu ai apucat sa faci aluatul din timp, poti sa-l lasi si doar o ora la frigider, dar nu sari peste acest pas pentru ca este foarte important daca vrei sa ai un aluat fraged).
A doua zi am intins foaie dintr-o jumatate din cantitatea de aluat.
Am inceput sa tai triunghiuri din aluat si am pus in mijlocul fiecarui triunghi cate o bucatica mica de rahat.
I-am pus apoi in tava tapetata cu hartie de copt si i-am dat la cuptor nu mai mult de 10 minute. Se coc foarte repede.
I-am tavalit prin zahar pudra imediat ce i-am scos din cuptor.
I-am tavalit prin zahar pudra imediat ce i-am scos din cuptor.
Comentarii
Trimiteți un comentariu