Chiftelute de cartofi la sticla
Vrei sa le faci celor mici o surpriză delicioasă și rapidă?
Încearcă această rețetă de chifteluțe de cartofi la sticlă.
Ingrediente:
* 1 kg de cartofi
* 100 gr unt
* pătrunjel verde
* 200 gr brânză telemea
* un ou
* 2 linguri de făină
* sare și piper
Cum faci chifteluțe de cartofi la sticlă:
Curăță și taie cartofii și pune-i la fiert.
Când s-au fiert, scurge-i de apă și pasează-i ca pentru piure.
Adaugă untul, sarea și piperul și pătrunjelul tocat mărunt.
Dă brânza pe răzătoare și bate bine oul.
Adaugă brânza și oul în piure și amestecă bine.
Cerne deasupra cele două linguri de făină și amestecă până se încorporează bine de tot.
Ia o sticlă goală de plastic și decupează-i partea de jos.
Umple-o cu piureul pregătit și pune o tigaie cu ulei pe foc.
Când uleiul e bine încins, scoate dopul sticlei și prin apăsare toarnă căte o porție de aproximativ 6 cm lungime.
Rumenește bine pe ambele părți aproximativ 1 minut.
Se servesc cu salată verde și iaurt.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu