Chiftelute de cartofi la sticla

 Vrei sa le faci celor mici o surpriză delicioasă și rapidă?

Încearcă această rețetă de chifteluțe de cartofi la sticlă.

Chiftelute-de-cartofi

Ingrediente:

* 1 kg de cartofi

* 100 gr unt

* pătrunjel verde

* 200 gr brânză telemea

* un ou

* 2 linguri de făină

* sare și piper

Cum faci chifteluțe de cartofi la sticlă:

Curăță și taie cartofii și pune-i la fiert.

Când s-au fiert, scurge-i de apă și pasează-i ca pentru piure.

Adaugă untul, sarea și piperul și pătrunjelul tocat mărunt.

Dă brânza pe răzătoare și bate bine oul.

Adaugă brânza și oul în piure și amestecă bine.

Cerne deasupra cele două linguri de făină și amestecă până se încorporează bine de tot. 

Ia o sticlă goală de plastic și decupează-i partea de jos.

Umple-o cu piureul pregătit și pune o tigaie cu ulei pe foc.

Când uleiul e bine încins, scoate dopul sticlei și prin apăsare toarnă căte o porție de aproximativ 6 cm lungime.

Rumenește bine pe ambele părți aproximativ 1 minut.



Se servesc cu salată verde și iaurt.

Poftă bună!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ardei umpluti in tava de chec

Clatite americane cu banane si fulgi de ovaz

Guacamole cu ceapa (retetele lui Theo)