Saleuri fragede cu untura
Si aceasta reteta este mostenire de la bunica mea draga, al carei caiet de retete este o adevarata comoara pentru mine. Iar aceste saleuri delicioase erau preferatele tuturor la petrecerile de ziua mea de nastere.
Bunica le pregatea cu cateva zile inainte si le tinea in camara intr-o cutie de carton. Cu cat stau mai mult, cu atat devin mai fragede.
Desi va pun poza cu reteta atat de draga mie, nu va las sa va chinuiti sa-i descifrati scrisul ci v-am scris mai jos lista de ingrediente si modul de preparare.
Ingrediente:
* 200 ml untura topita;
* 200 ml lapte;
* 2 oua;
* un cub de drojdie proaspata;
* o lingura cu varf de sare;
* 700 grame de faina;
* chimen, susan, cascaval, parmezan sau alta branza uscata pentru deasupra.
Cum faci saleuri fragede cu untura?
Se cerne faina intr-un lighenas de plastic. Se toarna untura topita, laptele caldut, ouale batute si drojdia sfaramata.
Nu uita sa adaugi si lingura de sare.
Se framanta bine pana se face un aluat bun de intins.
Se intinde foaie de un cm grosime, se ung cu ou batut cu o pensula si se presara ce dorim chimen, susan, cascaval, parmezan sau alta branza uscata. si se taie fasii.
Se pun in tava cu hartie de copt si se coc la foc potrivit;.
Comentarii
Trimiteți un comentariu