Cum faci corect snitel vienez?

În primul rând, trebuie să știi că șnițelul vienez autentic se face din carne de vițel.

Snitel-vienez

Dar dacă vrei o variantă mai pe gustul celor mici, sau mai accesibilă, îl poți pregăti și din piept de pui. 

Ingrediente:

* Piept de pui;

* ou

* făină

* pesmet

* sare și piper

Cum faci corect șnițel vienez? 

Pentru că vei întâlni adesea șnițel tăvălit prin jumătate de kg de făină sau doar cu ou și pesmet, cu crustă de nu mai simți carnea și ars sau uscat pe dinăuntru.... citește mai jos cum să faci un șnițel fraged, bine gătit, moale la interior și cu o crustă crocantă.

Taie pe lung bucatile de piept de pui si ai grija sa nu le faci foarte subtiri. Grosimea potrivita pentru un snitel este de un centimetru grosime.

Pregateste doua farfurii intinse, una cu faina si alta cu pesmet. 

Bate unul-doua oua cu sare si putin lapte (in functie de cata carne ai si cate snitele vrei sa faci).

Fragezeste bucatile de carne cu ciocanul de bucatarie si asezoneaza-le dupa gust si preferinte cu sare si piper.

Acum urmeaza secventa de pasi importanta pentru a avea crusta corecta pentru un snitel vienez.

Dai carnea prin faina, apoi prin ou si abia apoi prin pesmet. O pui la prajit in uleiul incins bine si nu o lasi sa se rumeneasca mai mult de jumatate de minut pe fiecare parte. O intorci de mai multe ori paba obtii crusta crocanta si bine rumenita.

Snitelele se scot pe servetele de hartie pentru a absorbi bine uleiul. 

Guten appetit!

snitel-vienez-corect


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ardei umpluti in tava de chec

Clatite americane cu banane si fulgi de ovaz

Guacamole cu ceapa (retetele lui Theo)