Aperitive cu dichis

Cum faci cele mai simpatice si apetisante aperitive simplu si rapid?

Ei bine, raspunsul este ... cu imaginatie, muuulta rabdare si migala. Bine, si cu cateva ingrediente 😛

Eu am pregatit aperitivele din imaginile de mai jos pentru ziua de nastere de 40 ani a sotului meu, dar ele sunt foarte potrivite si pentru o petrecere de copii, Revelion, Paste sau orice petrecere sau eveniment ai in plan.

Am facut barcute umplute cu pasta de branza si marar; buburuze-albinute cu rosii cherry, masline si pasta de branza si oua umplute bufnite si paianjeni.
barcute-aperitiv


Ingrediente pentru barcute cu pasta de branza:

* 20 forme de barcute din aluat (se gasesc gata facute in comert)
* 300 grame crema de banza Philadelphia (sau ce crema de branza va place)
* o legatura de marar
* sare si piper
* scobitori
* 20 de felii de salam crud-uscat taiate subtire

Cum pregatesti aperitivele barcuta cu pasta de branza:

Pasta de branza Philadelphia o freci cu sare si piper dupa gust (daca iti place gustul si nu te deranjeaza ca pasta sa aiba o usoara culoare portocalie poti adauga si o lingurita rasa de boia de ardei afumat - nu e indicat pentru un party de pitici; cei mici vor stramba din nas de la miros). 

Tai mararul foarte fin si-l amesteci bine in pasta de branza.

Umpli formele de aluat barcute si le decorezi cu scobitori in care infigi feliile de salam crud-uscat.

Eu le-am "montat" chiar si cate un mini stegulet verde din frunze de patrunjel (daca ai ramas fara patrunjel, foloseste bucatele de codite verzi de ceapa). 
aperitiv-cu-pasta-de-branza


Ingrediente pentru aperitive buburuza cu rosii cherry:

* 15 forme rotunde de aluat (se gasesc in comert)
* 250 gr pasta de branza Philadelphia (sau orice pasta de branza iti place)
* 15 rosii cherry
* 15 masline fara samburi
* o legatura de marar
* fire de patrunjel verde sau marar fara frunze

Cum pregatesti aperitivele buburuza cu rosii cherry:

Eu am folosit exact acelasi amestec de pasta de branza ca si la barcutele de mai sus si am umplut formele rotunde de aluat.

Am taiat rosiile cherry in doua si le-am montat deasupra sub forma de aripioare, iar pentru capul albinutelor-buburuze am folosit maslinele fara samburi.

Firele foarte subtiri de patrunjel sau marar (poti folosi si ace rupte de pe crengutele de rozmarin verde daca ai) le-am folosit pentru a face mici antenute.

Daca te chinuie foarte tare talentul, poti subtia putina crema de branza cu lapte, o pui intr-o punguta careia ii faci o intepatura cu varful unui ac si aplici mici stropi albi pe feliutele de rosii cherry. Asa vei avea buburuze veritabile.

oua-umplute-amuzante

Ingrediente pentru apertivele oua umplute bufnite si paianjeni:

* 10 oua
* o cutie mica de pateu de ficat de pui sau porc (de care va place) - daca stii sa faci pateu de casa, si mai bine
* 100 gr maioneza (la fel, de cumparat sau preparata de tine dupa disponibilitatea de timp si pricepere)
* 20-30 masline negre fara samburi (iti pot ajunge si 15 daca nu dai rateuri la taiat, dar mai bine cumpara mai multe, sa nu ramai fara materie prima).
* sare si piper
* mustar
* un morcov mic fiert
* boabe de piper

Cum pregatesti aperitivele din oua umplute bufnite si paianjeni:


Foarte potrivite pentru o petrecere de halloween, sau o zi de nastere cu multi baietei (sa nu te superi daca fetitele ar putea stramba din nas la creatia ta si vor declara ca ele nu mananca "scarbosii aia de paianjeni"), aceste aperitive sunt defapt niste simple oua umplute, dar cu un decor migalos;

Pregateste mai intai ouale umplute. Fierbe ouale tare, lasa-le sa se raceasca si taie-le in doua pe lung.

Scoate cu ajutorul unei lingurite galbenusurile si pune-le separat intr-un castron.

Zdrobeste galbenusurile cu o furculita si amesteca-le bine de tot cu pateul, sare si piper si cu o lingura de mustar si putina maioneza.

Daca vrei ca amestecul sa fie foarte fin, foloseste un mixer vertical pentru a omogeniza compozitia.

Umple jumatatile de albusuri taiate cu cate o lingurita din aceasta pasta si deasupra toarna cu un posh maioneza.

Cum decorezi aperitivele din oua umplute bufnite si paianjeni:


Din 10 oua fierte o sa-ti iasa 10 bufnite si 10 paianjeni (pentru ca fiecare e facut din jumatate de ou). 

Apoi inarmeaza-te cu un cutit foarte bine ascutit cu lama subtire si o penseta si apuca-te sa ciopartesti maslinele si morcovul.

Pentru ochii bufnitelor vei taia maslinele pe lat ca sa iti iasa cerculete rotunde, iar pentru aripi le vei taia in doua pe lung. 

Morcovul il tai mai intai feliute rotunde subtiri si apoi il tai in sferturi ca sa obtii cioculetele bufnitelor.

Monteaza ochii, aripile si ciocurile bufnitelor ca in imaginea de mai sus si nu uita sa adaugi boabele de piper in mijlocul ochilor (altfel nu vei obtine acelasi efect dramatic).

TIPS! Daca pregatesti aceste aperitive pentru o petrecere de copii, inlocuieste boabele de piper cu minuscule bucatele de masline negre. 

Cei mici nici nu vor sta sa dea boabele de piper la o parte, nici nu vor aprecia gusul. Si nu vrei plansete si oua mestecate si scuipate pe covor.

Paianjenii sunt mai simplu de facut pentru ca trebuie sa tai doar pe lung inca 7-8 masline. 

Corpul il faci din cate o jumatate de maslina iar pentru cele 6 picioare trebuie sa te inarmezi cu rabdare si aici iti recomand sa folosesti si penseta. 

Merge mai rapid si nu te mai enervezi ca "pierzi" piciorusele de paianjeni prin maioneza.

Pofta buna si distractie placuta!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ardei umpluti in tava de chec

Clatite americane cu banane si fulgi de ovaz

Guacamole cu ceapa (retetele lui Theo)