Tocanita chinezului sau "Orez ptr burlacul care vrea sa se insoare" 🙃
Ideea cu "tocănița chinezului" este a lui fi-miu Theo, care așa a botezat preparatul după ce l-a gustat. Dar eu l-am gătit cu gândul la fi-miu cel mare (stai liniștit M că pe tine nu te bag pe blog 🤣)...
Deci, dacă ești și tu un burlac ce mănâncă mai ales de la take away sau ce comanzi pe Glovo și te-a luat gura pe dinainte și i-ai promis iubitei că diseară faci tu cina (doar, doar vine pe la tine), uite cum să o impresionezi.
Ingrediente:
Pentru că am zis că asta e o rețetă special pentru burlaci, lasă adidașii la locul lor pe hol (defapt, ar fi o idee bună acum ca tot ți-am amintit de ei, să-i bagi în pantofar (și cu ocazia asta scoate și șosetele din ei și bagă-le în coșul de rufe murdare), că nu e nevoie să te duci până la Mega.
Vezi pe unde ai aruncat prin cămară cutia aia cu plicuri de orez Panzani pe care ți le tot cumpără maică-ta când vine să mai dea cu aspiratorul (ce bine că a fost taman ieri), și pune niște apă la fiert.
Pune un plic de orez și puțină sare și lasă-l să fiarbă.
Caută prin frigider și vezi dacă ți-a rămas vreo bucată de pulpă de pui la rotisor, sunt bune și șnițelele de la mama, sau fleica aia de porc pe care voiai să o faci pe grătar și n-ai mai apucat.
Ai găsit și farfuria cu jumătate de omletă de azi dimineață?! ia-o și pe aia în bucătărie.
Vezi că în lada de fructe și legume sigur ți-a lăsat mama niște ceapă verde și vreo 2 roșii.
Cară totul la bucătărie, miroase carnea să vezi dacă mai e comestibilă, spală ceapa și roșiile (da, se spală! 😉) și joacă-te nițel de-a samuraiul ninja și fă totul bucățele mici (da, si ceapa, și roșiile, și carnea, și omleta).
Ia o tigaie și încinge 2-3 linguri de ulei (da, măsoară cu lingura că dacă-ți spun să pui din ochi... cine știe cât torni).
Toarnă toate ciopârțiturile în uleiul încins (DĂ FOCUL MAI ÎNCET!!! CĂ SARE ULEIUL PESTE TOT PE ARAGAZ ȘI NU MAI AI TIMP SĂ FACI ȘI CURAT PÂNĂ VINE MÂNDRA).
Învârte cu o lingură, furculiță, paletă, ce găsești mai repede, până se rumenește ceapa.
Ia o foarfecă și taie plicul de orez (te-ai ars? Păi nu te-ai gândit că e fierbinte? De ce crezi că ți-a cumpărat mama mănuși de bucătărie?! 🤪).
Toarnă și orezul în tigaie și mai adaugă o cană de apă (nu aia mare de ceai, aia mai mică de cafea).
Pune sare și piper (ca pentru ea, nu ca pentru tine, tu poți să-ți mai adaugi în farfurie) dacă ai și o linguriță de boia de ardei și continuă să amesteci.
După vreo 5 minute, hai că nu te-ai uitat la ceas, așa că mai las-o puțin, e gata.
Nu uita să oprești focul la aragaz.
Și dacă vrei să și arate așa ca în poza mea (se poate domne, hai că nu e greu deloc!), ia un castron și toarnă totul în el.
Îndeasă tot orezul bine cu lingura și nivelează-l.
Ia o farfurie întinsă (lasă farfuriile de carton de unică, caută-le pe alea de porțelan, sigur le-a spălat mama și le-a pus în bufet), și pune-o cu gura în jos deasupra castronului.
Numără până la 10, asta dacă ai găsit imediat farfuriile, dacă a durat ceva până ți-ai amintit unde sunt, nu mai e nevoie să numeri, și întoarce farfuria invers cu castronul deasupra ei.
Asta a fost! Scoate castronul și minunează-te!... și data viitoare să mă crezi pe cuvânt.
Acum mai scotocește nițel prin frigider și vezi dacă găsești vreo roșie rămasă, vreo frunză de salată sau altceva pe care să-l poți folosi drept ornament.
Cam asta a fost! Dacă ți-a ieșit, sigur o dai pe spate și s-ar putea să te anunțe că se mută la tine.
Deci, încearcă rețeta doar dacă ești sigur că Ea e The One, dacă nu, mănâncă singur orezul.
Merge și reîncălzit mâine la microunde și nu mai e nevoie să comanzi mâncare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu