Pui cremos cu paste, lamaie si usturoi
Dacă și tu ai acasă mofturoși ca ai mei care mereu vor ceva bun, dar niciodată nu știu ce vor exact să mănânce, poți încerca să le pregătești această caserolă de pui cu paste.
Ingrediente:
* 250 grame de paste fusilli (nu e nevoie să cântărești pastele, cam 3 pumni plini sunt suficienți)
* 1 piept de pui mare sau 4-5 fâșii de inner file de pui
* 150 gr de smântână ptr gătit (eu am folosit panna cotta cu 30% grăsime)
* 4-5 căței de usturoi sau 3 fire de usturoi verde (e mai bun usturoiul verde proaspăt, dar eu nu am avut)
* zeama de la o jumătate de lămâie
* o legătură de mărar
* un ou
* sare și piper
Cum pregătești caserola de pui cremos cu paste, lămâie și usturoi
În primul rând pui apă la fiert pentru paste. Eu am folosit fussili tricolore ptr că ne plac foarte mult, dar poți folosi și din cele simple sau penne dacă nu ai fusilli (sau melcișori sau gnocchi).
Până dă apa în clocot taie pieptul de pui sau fâșiile de inner file în cubulețe și curăță cățeii de usturoi sau taie mărunt firele dacă ai usturoi verde.
Când apa a dat în clocot adaugă pastele și pune un praf de sare.
Timp de 5 minute cât fierb pastele (nu le lași mai mult că vor fi prea moi), pune o tigaie pe foc și încinge 3 linguri de ulei (uleiul de măsline dă o savoare deosebită, dar poți folosi si ulei obișnuit de floarea soarelui).
Rumenește bucățile de pui și usturoiul tocat mărunt timp de 3 minute.
Pastele sunt gata de scos după 5 minute, așa că le scurgi și le pui într-un castron.
Când puiul s-a rumenit ușor (atenție! nu îl prăjești ci îl lași doar să prindă puțină culoare), și usturoiul s-a înmuiat, pune și carnea cu usturoi peste paste și scurge și uleiul din tigaie deasupra.
Sparge oul într-un castronel și bate-l bine cu furculița. Adaugă și smântâna ptr gătit, zeama de lămâie și mărarul tocat. Condimentează cu sare și piper după gust și amestecă-le bine.
Mie îmi place să mai adaug o lingură de ulei de măsline în sos ptr extra cremozitate.
Amestecă pastele cu carnea și sosul și pune-le într-o formă ceramică termorezistentă sau un vas de jena.
Le dai la cuptor ptr maxim 20 minute ca să nu se usuce prea tare și să absoarbă tot sosul.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu